نصب سیستم صوتی ام وی ام X22 PRO

mehdi mehdizadehآخرین بروزرسانی: 16 اکتبر 2026بدون دیدگاه3 دقیقه زمان مطالعه

ارتقای سیستم صوتی ام وی ام X22 پرو؛ کیفیت صدای بالاتر با نصب کم‌جا و اقتصادی

برای داشتن یک سیستم صوتی باکیفیت، همیشه نیازی به استفاده از تجهیزات گران‌قیمت، آمپلی‌فایرهای بزرگ و ساب‌ووفرهای حجیم نیست. گاهی با انتخاب هوشمندانه محصولات و یک نصب اصولی می‌توان کیفیت صدای خودرو را به شکل محسوسی ارتقا داد، بدون اینکه فضای زیادی از کابین یا صندوق عقب اشغال شود.

در این پروژه، سیستم صوتی MVM X22 Pro را با ترکیبی از محصولات هرتز (Hertz) و کنوود (Kenwood) ارتقا دادیم. هدف ما ایجاد صدایی شفاف، متعادل و دلنشین برای رانندگی شهری و استفاده روزمره بود؛ سیستمی که علاوه بر کیفیت مناسب، از نظر هزینه، ابعاد تجهیزات و نحوه نصب نیز کاملاً منطقی باشد.

کامپوننت هرتز Hertz K 130؛ شفافیت و تفکیک صدا در جلو

برای بلندگوهای جلو از کامپوننت دوطرفه Hertz UNO K 130 استفاده کردیم. این کامپوننت ۵ اینچی با توان مداوم ۵۵ وات RMS و حداکثر توان ۲۲۰ وات، گزینه‌ای مناسب برای ارتقای سیستم‌های صوتی اقتصادی و کیفیتی محسوب می‌شود.

ووفرهای این مجموعه دارای صفحه کاغذی فشرده با طراحی V-Cone هستند که به پخش مناسب فرکانس‌های میانی و صدای طبیعی‌تر کمک می‌کند. همچنین توییترهای ۲۴ میلی‌متری با دیافراگم PEI، وظیفه بازتولید فرکانس‌های بالا و جزئیات موسیقی را بر عهده دارند.

حساسیت ۹۳ دسی‌بل و امپدانس ۴ اهم از دیگر مشخصات این کامپوننت هستند.

استفاده از این مجموعه در قسمت جلو باعث می‌شود صدای خواننده، سازها و جزئیات موسیقی با وضوح بهتری به گوش برسند و تصویر صوتی مناسب‌تری برای سرنشینان جلو ایجاد شود.

بلندگوهای عقب Hertz DCX 460.3؛ نصب در ابعاد فابریک

برای قسمت عقب خودرو از یک جفت بلندگوی کواکسیال دوطرفه Hertz Dieci DCX 460.3 با ابعاد ۴ در ۶ اینچ استفاده کردیم.

این بلندگوها با توان ۴۰ وات RMS، حداکثر توان ۸۰ وات و حساسیت ۹۳ دسی‌بل، مکمل مناسبی برای کامپوننت‌های جلوی خودرو هستند.

صفحه کاغذی مقاوم در برابر رطوبت، توییتر با دیافراگم PEI و آهنربای نئودیمیومی از ویژگی‌های این مدل محسوب می‌شوند.

انتخاب ابعاد ۴×۶ اینچ متناسب با محل نصب فابریک عقب خودرو انجام شد تا ضمن حفظ ظاهر داخلی، صدای سرنشینان عقب نیز بهبود پیدا کند.

آمپلی‌فایر کنوود KAC-M1814؛ قدرت مناسب در ابعادی بسیار کوچک

یکی از جذاب‌ترین بخش‌های این پروژه، استفاده از آمپلی‌فایر چهارکاناله Kenwood KAC-M1814 بود.

این آمپلی‌فایر کلاس D با وجود ابعاد بسیار کوچک، توان خروجی واقعی ۴ کانال ۴۵ وات RMS در امپدانس ۴ اهم را ارائه می‌دهد؛ یعنی مجموعاً ۱۸۰ وات توان مداوم برای راه‌اندازی بلندگوهای جلو و عقب.

ابعاد دستگاه تنها ۱۴۵ × ۴۵ × ۹۹ میلی‌متر است و به همین دلیل فضای بسیار کمی اشغال می‌کند.

در این پروژه، آمپلی‌فایر پشت هد‌یونیت خودرو نصب شد و به دلیل طراحی فشرده و شرایط نصب، نیازی به سیم‌کشی صوتی گسترده و جانمایی یک آمپلی‌فایر بزرگ در صندوق عقب نداشتیم.

از امکانات کاربردی آن می‌توان به ورودی های‌لول (Speaker Level)، قابلیت روشن‌شدن با تشخیص سیگنال و فیلترهای HPF و LPF قابل تنظیم اشاره کرد.

نتیجه استفاده از این آمپلی‌فایر، راه‌اندازی کنترل‌شده‌تر بلندگوها، کاهش احتمال اعوجاج ناشی از کمبود توان در ولوم‌های بالاتر و افزایش کیفیت صدا نسبت به استفاده از خروجی مستقیم یک پخش معمولی است.

ساب‌ووفر اکتیو کنوود KSC-SW11؛ بیس مطلوب بدون اشغال صندوق عقب

برای تکمیل فرکانس‌های پایین سیستم از ساب‌ووفر اکتیو و کم‌جای Kenwood KSC-SW11 استفاده کردیم.

این ساب‌ووفر دارای یک ووفر بیضی‌شکل ۲۰۰ × ۱۲۰ میلی‌متری با صفحه آلومینیومی است و آمپلی‌فایر داخلی دارد؛ بنابراین برای راه‌اندازی آن نیازی به آمپلی‌فایر مونو جداگانه نیست.

حداکثر توان خروجی دستگاه ۱۵۰ وات و پاسخ فرکانسی اعلام‌شده آن ۳۵ تا ۱۵۰ هرتز است.

ابعاد بسیار جمع‌وجور ۲۸۰ × ۱۹۰ × ۷۰ میلی‌متر، امکان نصب آن در فضای زیر صندلی را فراهم می‌کند؛ دقیقاً همان ویژگی مهمی که در این پروژه به آن نیاز داشتیم.

همچنین ریموت سیمی دستگاه امکان تنظیم حجم بیس، فرکانس قطع و تغییر فاز را در اختیار راننده قرار می‌دهد.

این ساب‌ووفر برای افرادی مناسب است که به دنبال بیس نرم، کنترل‌شده و تکمیل‌کننده موسیقی هستند و قصد ندارند فضای صندوق عقب را به باکس‌های بزرگ اختصاص دهند.

نتیجه نهایی؛ یک سیستم کیفیتی اقتصادی برای رانندگی شهری

ترکیب کامپوننت‌های هرتز در جلو، بلندگوهای کواکسیال هرتز در عقب، آمپلی‌فایر کم‌جای کنوود و ساب‌ووفر اکتیو زیرصندلی، یک مجموعه هماهنگ و کاربردی برای MVM X22 Pro ایجاد کرده است.

مهم‌ترین مزیت‌های این سیستم عبارت‌اند از:

  • افزایش وضوح صدای خواننده و جزئیات موسیقی
  • تفکیک بهتر فرکانس‌های بالا و میانی
  • اضافه‌شدن بیس متعادل بدون استفاده از باکس بزرگ
  • استفاده از آمپلی‌فایر چهارکاناله کم‌مصرف و جمع‌وجور
  • نصب آمپلی‌فایر پشت هدیونیت و ساب‌ووفر در فضای زیرصندلی
  • حفظ فضای کاربردی کابین و صندوق عقب
  • هزینه منطقی در مقایسه با سیستم‌های حرفه‌ای و حجیم

جمع‌بندی: این سیستم برای کسانی طراحی شده که به کیفیت صدا اهمیت می‌دهند، اما به دنبال صدای بسیار بلند، بیس کوبنده مسابقه‌ای یا تجهیزات حجیم نیستند.

اگر استفاده اصلی شما از خودرو رانندگی روزمره، مسیرهای شهری و مسافرت است، چنین ترکیبی می‌تواند انتخابی اقتصادی، خوش‌صدا و کاربردی باشد.

در مجموعه ما تلاش می‌کنیم تجهیزات صوتی هر خودرو را بر اساس بودجه، سلیقه شنیداری، فضای نصب و نیاز واقعی مالک انتخاب و به‌صورت اصولی نصب کنیم.

اشتراک‌گذاری نوشته